Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Λούντζα σε Vinsanto


Ένα κομμάτι χοιρινό κόντρα , ξεκοκαλισμένο (2-3 κιλά περίπου)
4 κιλά χοντρό αλάτι
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ μαραθόσπορο
1λιτρο οινολάσπες από Βινσαντο


Τυλίγουμε το κόντρα σε ρολό με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα
Σε ένα σκεύος που έχει σχάρα , για να στραγγίζουν τα υγρά , τοποθετούμε το 1/3 από το μείγμα αλάτι-ζάχαρη, βάζουμε το κρέας και γεμίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα
Αφαιρούμε το κρέας, σκουπίζουμε και το αλείφουμε με τον μαραθόσπορο,
το τοποθετούμε σε ένα σκεύος και το καλύπτουμε με τις οινολάσπες. Το αφήνουμε έτσι για 2 εβδομάδες γυρνώντας το πότε – πότε
Το αφαιρούμε και το κρεμάμε σε δροσερό μέρος, που αερίζεται καλά, για 2-3 εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό

ΥΓ Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω το Κτήμα Αργύρου για την παραχώρηση της οινολάσπης για αυτήν την συνταγή

4 σχόλια:

  1. Τελείωσε "το σεζόν" και άρχισαν τα μαγειρέματα; :)
    για πες μου γιατί στραγγίζεις πρώτα τα υγρά και δεν αφήνεις να κάνει το αλάτι+ζάχαρη την δουλειά αυτή; και επίσης οι οινολάσπες από το vinsanto δεν έχουν ένα αρωματικό δυναμικό της κλεισούρας και του χώματος;
    καλή συνέχεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ayto kano apla h sxara einai mesa sto doxio tis foto, oi laspes exoun aromata apo xoma alla apo kleisoura nomizo oxi
    Vassili mou elpizo tora na ta leme sixnotera,se efxaristo kai pali gia tin ipostiriksi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έμαθα ότι θα έρθεις Παρίσι τον χειμώνα αληθεύει? και αν ναι για πότε λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή